Extraaktiviteter 22.png

Ibland går vi på teater, muséer, konserter och bibliotek, eller har besök på daghemmet. Varje vår far hela daghemmet med hyrd buss på en dagsutfärd till Sagu. Fester ordnas längs med året, både tillsammans med föräldrarna och ibland bara för barnen (se Årscirkeln). Vi besöker servicehemmet Iso-Heikki med bl.a. Lucia. Mulle och Knytte tar oss ut i naturen både på hösten och på våren.

mulle-2.png

Skogsmulle

I Mulleskolan får 4-5-åringarna upptäcka vilka äventyr det finns i en vanlig skog. Skogsmulle är en sagofigur som lär barnen att vara rädda om naturen. Skogsmulleskolans idé och målsättning bygger på att barnen genom användning av sina sinnen följer med naturens liv. Genom att smaka, lukta, lyssna och känna på olika naturföremål skapar sig barnen en bild av hur allt hänger ihop.

Skogsknytte

3-åringarna har sin egen knytteverksamhet där de lär sig vara aktsamma om det som lever och får vana att röra sig i naturen.

Personalen har gått Friluftsfrämjandets skogsmulleledarutbildning.
knytte-2.jpg
Kuvahaun tulos haulle skogsknopp

Skogsknopp

De minsta barnen, ”Knopparna”, har egen verksamhet på dagis. Ibland stannar de på dagis, men tidvis kan också de gå på en promenad eller utflykt i den närliggande omgivningen. Men det viktigaste är att även de får ta med egen matsäck!